Kako ti možeš pomoći?

 

 

 

 

 

 

 • Hodaj stazom, dijeli fotografije i dojmove
 • Održavaj "svoj" dio staze, budi na usluzi drugim hodačima
 • Prati web i Facebook stranice, lajkaj i dijeli objave
 • Uključi se u FB grupu "Via Adriatica Hiker's corner"
 • Doniraj novac direktno na račun PD AktvNatura. Donacijom financijskih sredstava pomažeš nam promovirati, označavati i održavati stazu. U kasnijoj fazi sredstva ćemo koristiti za izradu i postavljanje signalizacije, održavanje web stranice, izradu mobilne aplikacije i izgradnju skloništa.
              PD AktivNatura, Vrhovec 6a, 10000 Zagreb
              IBAN: HR1023600001102594146
              Svrha: Donacija za projekt Via Adriatica

 

Ako želite majicu, šalicu, lončić, platnenu torbu ili ruksak javite se našim prijateljima https://pozitivankistic.com/

download

Baf

35 kn

iliti multifunkcionalna marama


Via Adriatica Trail Croatia buff baf

Organiziraj druženje u prostoru planinarskog društva, udruge, knjižnice i sl. Predstavit ćemo stazu kroz predavanje s foto prezentacijom i odgovoriti na sva pitanja vezana uz Via Adriaticu.

Pomozi s logistikom. Ponudi prijevoz ili smještaj na pojedinoj dionici Via Adriatice.

Na Facebooku nas prati više od 13.000 ljudi a za Via Adriaticu zna svaki zaljubljenik u planine u zemlji. Promoviraj svoj proizvod ili uslugu putem Via Adriatice ovoj ciljnoj skupini.

Javite nam se - svaka pomoć i ideja su dobrodošle!

Jednodnevni izleti regeneriraju. Višednevni boravci u prirodi otvaraju i šire, pomiču fizičke i mentalne granice. Planinarenjem postajemo snažniji ali i skromniji, manje sebični i izdržljiviji. Putovanje Via Adriaticom nudi mogućnost nepredvidive osobne pustolovine. Upoznavanje krajolika i njenih stanovnika, biljnog i životinjskog svijeta, geomorfoloških raznolikosti, izloženost uvjetima koji u nama razvijaju prilagodljivost i snalažljivost tek su izvanjske značajke onoga što planinarenje na duge staze doista pruža pojedincu.

Na širem društvenom, dugoročnom planu, Via Adriatica podržava održivi razvoj podupirući grane neinvazivnog gospodarstva i stvarajući preduvjete za razvoj tzv. pametnog turizma. Povezivanje s lokalnim zajednicama rezultirat će razvojem malih, seoskih gospodarstava i obrta. Time se zabačenim ruralnim područjima pruža šansa za revitalizaciju, a planinarska transverzala dobiva autentičan turistički karakter.

Via Adriatica kao nov atraktivan proizvod u segmentu aktivnog turizma također obogaćuje ponudu razvijenih mjesta na obali, odnosno do ciljane skupine korisnika željnih potpunog doživljaja prirodnih ljepota naše zemlje.

„Planinarstvo je proizvod visoko civiliziranih i kulturnih sredina, ono je sastavni dio kulture pojedinih naroda i u određenom smislu mjerilo za stupanj urbanizacije.“

dr. Željko Poljak, Hrvatske planine